26.02.2022 - 12:13
La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha fomentat la venda de proximitat i els canals curts de comercialització en l’última sessió del Pla de Formació Agrària Reactivem Castelló, un programa que s’ha desenvolupat en 60 hores per a ajudar el sector agroalimentari a afrontar el repte de la transició ecològica i millorar la seua rendibilitat.
“Durant quatre mesos hem dut a terme, al costat del Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional (CERAI), un ampli programa formatiu amb l’objectiu d’ajudar a modernitzar l’activitat agrària i atraure nous perfils, ensenyant formes de producció agroecològica i canals curts de comercialització que incrementen el seu rendiment i respecten el medi ambient”, ha subratllat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.
L’última classe, desenvolupada aquesta setmana en la Cambra Agrària, va mostrar als participants diferents estratègies per a promoure la venda de proximitat o quilòmetre zero, una mesura que es presenta com una oportunitat per a acurtar la cadena alimentària, propiciar preus justos en el camp i garantir la viabilitat del sector agrari.
Les sessions anteriors van mostrar ensenyaments sobre la legislació en agricultura ecològica; la gestió del sòl, aigua i nutrició de la producció hortícola ecològica; el control agroecològic de plagues i malalties; l’elaboració d’obradors compartits; i compostatge i el control agroecològic de plagues en horts socials i d’autoconsum.
El programa educatiu ha comptat amb classes teòriques i pràctiques i els seus objectius han sigut el de mobilitzar el sector productiu agrari del terme municipal, formar un teixit productiu davant la transició ecològica i promoure sinergies en un primer grup que afronte els reptes del Pla de Reactivació Agrària de l’Ajuntament de Castelló.
La formació és una de les mesures que contempla el Pla de Reactivació Agrària Municipal, dissenyat per la Regidoria de Transició Ecològica dins del Consell Local Agrari i de Sostenibilitat amb la finalitat de dignificar l’activitat agrària i generar noves dinàmiques que permeten la seua recuperació.