Castelló fomenta el producte local i el consum sostenible amb la VIII edició de Farmers

  • Donate destaca que la jornada busca promoure el consum de proximitat i el suport als i les productores locals

VilaWeb
Redacció
10.10.2021 - 16:58

Castelló acull dijous que ve 14 d’octubre la VIII edició de Farmers, l’esdeveniment de productes de proximitat i de temporada, artesans, ecològics, pensat per a promoure el consum de quilòmetre zero i promoure el producte de proximitat i als i les productores locals. La cita busca fomentar el consum sostenible, el producte de proximitat, el coneixement i l’experiència gastronòmica.

Per al regidor de Consum Sostenible, David Donate, “es tracta d’una cita per a la promoció del producte local, així com de l’excel·lent gastronomia i agroalimentació de les empreses castellonenques”. Donate ha destacat la importància d’aquests esdeveniments “perquè fomenten i sensibilitzen cap al consum sostenible dels nostres productes i de les nostres empreses locals”. En aquesta edició es busca, així mateix, difondre el talent castellonenc dels qui es dediquen a les arts culinàries i a la producció alimentària.

L’esdeveniment Farmers, que tindrà lloc dijous que ve a la terrassa del Casino Antic de Castelló, naix amb la col·laboració entre la Regidoria de Consum Sostenible de l’Ajuntament de Castelló, el suport de la Conselleria d’Economia Sostenible i l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, així com amb la participació d’empreses castellonenques. “L’objectiu és informar i sensibilitzar a la ciutadania sobre hàbits alimentaris saludables, sostenibles, sobre consum just i responsable, així com la promoció dels nostres productes de qualitat i de proximitat”, ha indicat Donate.

En aquesta nova edició s’informarà dels beneficis del consum local. D’una banda, contribueix a millorar l’economia local, recupera el contacte amb les persones que es dediquen a l’agricultura, generant relacions de proximitat entre la producció i el consum. Així mateix, aporta informació sobre la procedència dels aliments de temporada i promou la creació d’un ecosistema més sostenible a nivell econòmic i ambiental. El consum local també afavoreix la conservació de les espècies agroalimentàries autòctones.

Aquesta jornada, amb aforament limitat, és obert al públic i ofereix, així mateix, la possibilitat de tastos i degustacions gastronòmiques de productes castellonencs i diverses xarrades d’empreses de productes de l’artesania agroalimentària.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem