29.09.2020 - 14:59
Les escoles que se sumen al primer pla d’entorns escolars segurs, impulsat des de les regidories de Mobilitat Sostenible i Educació, són: Vicent Artero (tall del carrer Pintor Sorolla), Enric Soler i Godes (tall del carrer Alcalde Eduardo Codina), Exèrcit (tall del carrer Lepant), Herrero (tall del carrer Moyano), Carles Salvador (tall del carrer María Teresa González Justo), Cervantes (tall del carrer Concepción Arenal), Sanchis Yago (tall del carrer la Vilavella) i Escoles Pies. Els talls dels carrers es faran durant un temps limitat, minuts abans i després de l’horari d’entrades i eixides dels col·legis que participen en aquesta iniciativa.
“Tallant el carrer en el que es troba l’entrada principal dels centres escolars, prioritzem que durant els horaris d’entrades i eixides a aquests centres, siguen els menors els qui ocupen els carrers”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. “Durant anys hem observat, i així ens ho han fet saber tant directors de centres, pares i mares i agents de policia, que hi ha punts a la ciutat de Castelló en els quals, a causa de l’alt trànsit de vehicles en hores d’entrada i eixida d’estudiants en els col·legis, es produeixen amb una certa freqüència situacions de perill”, ha assegurat Ribes. “A més, i tenint en compte el context en el qual ens trobem, amb les entrades escalonades en els centres escolars i el manteniment del distanciament físic, aquest projecte afavoreix que els entorns escolars compten amb espai suficient per a complir amb aquesta mesura”, ha apuntat l’edil.
En aquest sentit, el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha explicat que “aquestes millores han arribat per a quedar-se, més enllà dels protocols sanitaris, ja que permeten una entrada segura i tranquil·la per a l’alumnat”. Amb aquestes mesures, Castelló “avança en el nostre projecte de Ciutat Educadora i mostra la importància d’apostar per la mobilitat sostenible”. Mezquita ha celebrat que amb les actuacions realitzades, “l’Ajuntament ha pogut donar resposta a les nombroses peticions dels centres” i confia a “poder continuar aquesta línia de col·laboració en els pròxims mesos”.
Des de la perspectiva de mobilitat sostenible, el projecte d’entorns escolars segurs també busca contribuir a pal·liar els embossos que es generen en determinats vials i que coincideixen amb les hores punta d’entrades/eixides de les escoles. A més, així també s’allunyen els vehicles dels accessos als centres educatius.