24.10.2019 - 19:49
Per a la regidora d’Igualtat, Verònica Ruiz, “aquesta és una actuació transversal, que vol integrar i quantificar els recursos municipals que necessitem i que invertim a caminar cap a aqueixa igualtat real i efectiva que acabe amb les bretxes, moltes vegades invisibles, de gènere”. És per això que “hem apostat per formar al personal municipal i a reforçar la plantilla amb una agent d’igualtat com a recurs permanent per a l’assessorament i l’aplicació d’aquesta perspectiva de gènere a l’administració dels recursos públics, els recursos de totes i de tots els castellonencs”, ha destacat l’edil.
Dins de les accions d’impacte directe, el SIO inclou aquelles focalitzades directament a promoure l’autonomia i generar oportunitats de canvi entre les dones, aquelles que fomenten la coresponsabilitat en les cures i la sostenibilitat de la vida i aquelles que promouen valors i pràctiques per la cultura de la igualtat. En total, 79 de les línies del pressupost de 2019 van rebre aquesta qualificació, mentre que altres 203 es van considerar com a accions d’impacte indirecte.
En 2020, se sumen a aquest objectiu els departaments de Plurilingüismes i Foment del Valencià, Gent Major, Família i Infància i EDUSI, amb la voluntat d’“avaluar les diferents necessitats, interessos i realitats que homes i dones tenen en la societat i tindre’ls en compte a l’hora de dissenyar els programes pressupostaris per a garantir un accés equitatiu als béns i serveis públics”.
Van ser els comptes de 2017 els primeres a incorporar la perspectiva de gènere amb la col·laboració de 18 departaments. Altres cinc es van unir en 2018 i una desena més ho van fer en la preparació del present exercici. En total, el 38% de les àrees municipals treballa ja amb aquest enfocament que aspira a guanyar pes en els pròxims anys.