03.07.2021 - 16:47
L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria d’Ocupació, ha iniciat els contactes per a definir i dissenyar un nou pla formatiu a mesura per a millorar l’ocupabilitat i generar noves oportunitats laborals en els sectors emergents identificats en l’informe ‘Estratègies per a l’ocupació des del territori valencià’, el document presentat recentment i que suposa un nou full de ruta per a les polítiques locals d’ocupació. La regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha avançat que ja s’han iniciat contactes i mantingut reunions amb associacions empresarials i col·lectius que treballen en el sector de la logística-economia blava, un dels quatre sectors emergents identificats a Castelló com a decisius per al desenvolupament socioeconòmic local.
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que aquest document va identificar quatre sectors emergents a la ciutat “que són estratègics i que estan tots ells emmarcats en la innovació i la sostenibilitat, àmbits en els quals ja hem començat a treballar des de l’Ajuntament”. Els quatre sectors emergents que han sigut detectats com a decisius per al desenvolupament socioeconòmic local són el de la logística-economia blava, les energies sostenibles, els serveis avançats i la biotecnologia.
En concret, en els últims mesos s’han mantingut trobades amb l’Associació provincial d’empreses d’excavacions i moviments de terra (APECAS), l’Associació Valenciana d’Empresaris de Maquinària (AVEMCOP), l’Associació Empresarial castellonenca de transports de mercaderies per carretera (ACTM), l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER), amb PortCastelló, la Confraria de Pescadors de Castelló i la Cambra de Comerç de Castelló.
“Tota una sèrie de trobades encaminades a dissenyar i planificar nous cursos de formació a mesura per a donar resposta a noves necessitats empresarials i ampliar les oportunitats de les persones desocupades, propiciant una major inserció laboral”, ha apuntat Puerta.
Cal recordar que el document ‘Estratègies d’Ocupació’ va destacar la important projecció econòmica del Port i situa a Castelló com a centre logístic del districte ceràmic i del conjunt d’activitats industrials de l’àrea metropolitana. “Al dinamisme de l’activitat portuària se li suma la futura estació intermodal i el desenvolupament de la dàrsena sud, per la qual cosa, des de l’Ajuntament de Castelló, estem ja fixant les bases del que serà una nova formació a mesura per a donar resposta a les noves necessitats”, ha destacat la regidora d’Ocupació.