25.11.2015 - 10:04
L’Ajuntament de Castelló ha constituït la primera taula d’habitatge, complint així amb un acord plenari. Aquesta taula ha estat convocada per la Regidoria d’Habitatge, dirigida per Ali Brancal, i la Regidoria de Serveis Socials, dirigida per José Luis López. A la mateixa han acudit representants dels grups polítics, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i tècnics de l’àrea d’habitatge i serveis socials.
Durant la reunió, els regidors de l’equip de govern han explicat la situació de partida i han assenyalat les vies de treball que actualment s’estan duent a terme.
La taula “serà fonamentalment un espai de col·laboració i intercanvi d’impressions que servirà per a recaptar informació sobre problemàtiques generals derivades de la falta d’habitatge; així com per a aportar propostes i possibles solucions”, ha destacat la regidora Ali Brancal. D’aquesta manera, els membres de la taula comptaran amb arguments suficients per a definir les accions que és necessari emprendre en matèria d’habitatge.
Brancal també ha manifestat que “ha sigut una reunió molt satisfactòria on hem establit les bases de futures reunions. La falta d’habitatge és un tema greu que tenim en la ciutat de Castelló i volem que les solucions siguen assumides per tots els membres de la taula, tant partits polítics com a representants de la PAH”.
La taula ha manifestat el seu interès per continuar reunint-se per a acordar línies d’actuació per a aportar solucions a aquest problema. De fet, en la mateixa s’ha acordat agilitzar i definir procediments de resolució administrativa i realitzar un seguiment de la difusió del protocol d’actuació amb jutjats i procuradors.
A més, tots els membres de la taula han coincidit a apuntar que els habitatges municipals no són la principal via de solució als problemes existents en la ciutat en aquesta matèria i que és necessari que emergisca l’oferta d’habitatges propietat dels bancs. Així, des de la Regidoria d’Habitatge s’han compromès a demanar a les entitats financeres major col·laboració i oferiment d’habitatges de lloguers baixos.
Des de la PAH s’ha apuntat també a la necessitat d’un canvi en la normativa autonòmica i estatal. Sobre aquest tema, cal destacar que des de Conselleria ja han contactat amb les àrees responsables en l’Ajuntament de Castelló i des de les mateixes ja s’estan aportant propostes de cara a confeccionar la nova legislació autonòmica en matèria d’habitatge.
Per la seua banda, des de Benestar Social han oferit màxima col·laboració en matèria d’ajudes i posada a disposició de recursos per a persones que es troben en risc d’exclusió social.