Castelló cobreix el Passadís de les Arts amb mandales de llana amb motiu del Dia Internacional de la No Violència contra la Dona

  • L’activitat ha tractat de visualitzar la lluita contra la violència masclista mitjançant un projecte artístic, popular i participatiu

VilaWeb

Redacció

23.11.2017 - 16:21

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Ali Brancal, a través del Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) ha realitzat una intervenció artística en la qual han col·laborat 77 col·lectius, associacions, instituts i entitats de la ciutat per tal d’identificar, visualitzar i rebutjar la violència masclista i la seua presència en la societat. L’activitat, que ha portat per títol “Enllacem-nos per aturar la violència masclista”, ha comptat amb la participació de 1.600 persones.

Amb motiu del Dia Internacional de la No Violència Contra la Dona declarat per l’ONU, s’ha realitzat aquest matí al Passadís de les Arts la penjada als arbres dels mandales de llana que s’han estat fent als tallers de prevenció durant les darreres setmanes amb l’objectiu de “sensibilitzar en violència de gènere a les persones que han participat”, ha destacat la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Ali Brancal.

Aquesta activitat visualitza la lluita contra la violència masclista en tots els seus vessants mitjançant un projecte de caràcter artístic, popular i participatiu a nivell municipal. Així mateix, ha utilitzat eines com els treballs manuals i l’espai públic, així com una performance, per a la reflexió col·lectiva i la seua transformació com a metàfora del canvi social que pot propiciar la mateixa societat de Castelló. A més, “la composició de mandales penjats als arbres té com a objectiu cridar l’atenció de les i els vianants per a sensibilitzar la societat contra la violència de gènere i crear una xarxa social de repulsa davant de les violències masclistes, així com visibilitzar aquesta xacra”, ha puntualitzat la vicealcaldessa.

La violència contra les dones té arrels, de vegades, molt subtils a l’imaginari col·lectiu i respon a situacions que per la seua quotidianitat no sempre és fàcilment identificable. És per aquest motiu que amb aquesta activitat de prevenció comunitària de la violència de gènere es pretén visualitzar aquestes situacions de manera col·lectiva i interioritzar el rebuig a totes les seues manifestacions de violència per poder fer efectiva aquesta lluita.

Cal recordar que aquest divendres tindrà lloc l’acte institucional “d’homenatge a les dones assassinades i les seues famílies, i una mostra més de que la ciutat de Castelló està en contra de tot açò i treballarà de valent perquè no passe en cap lloc”, ha expressat la regidora Brancal. A més ha afegit que “alumnes dels instituts de la ciutat han estat treballant en crear petites històries de cadascuna de les dones assassinades, i algunes podran llegir-se” a la plaça Major a partir de les 12.00 hores.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem