La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló celebra el Dia Mundial de l’Aigua amb l’objectiu d’avançar cap a una gestió més sostenible ambientalment, transparent i participativa. En esta legislatura, des de la regidoria es fixen l’objectiu de disminuir el consum de litres per habitant, quasi un 20% superior a la mitja d’Espanya, i disminuir també així l’estrés hídric sobre els aqüífers.

«Este dilluns celebrem el Dia Mundial de l’Aigua en un context de pandèmia que ens ha recordat la importància de l’aigua per al benestar de la ciutadania. L’aigua va ser declarada en 2010 un dret humà, perquè és un recurs essencial per a la ciutadania. Pel canvi climàtic i la contaminació serà de més difícil accés en les pròximes dècades. Per això necessitem un canvi de paradigma de l’aigua amb polítiques que garantisquen una gestió que es preocupe més per l’impacte ambiental i amb la participació de la ciutadania per avançar cap a un consum més responsable, les administracions hem de treballar per protegir-la com un dret humà i anar minvant la mercantilització pròpia de les últimes dècades» explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La Regidoria de Transició Ecològica té el repte de reforçar criteris de sostenibilitat ambiental en la gestió de l’aigua per fomentar un consum responsable, sancionant amb la política tarifària els balafiaments, i augmentar així la preocupació ciutadana pel seu impacte en l’ecosistema. Segons les dades de 2019 de la memòria anual del contracte d’abastiment i distribució d’aigua potable, Castelló consumia una mitja de 166 litres per habitant al dia, mentre que la mitja de consum en Espanya és de 132 litres per habitant.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.