09.11.2017 - 16:21
Castelló es ret a la temptació de la xocolata en el seu cap de setmana més dolç. La Fira de la Xocolata, el dolç i el pa artesà (ChocoCas), que compleix el seu desè aniversari, arriba carregada de novetats. I la primera d’elles és que l’entrada és gratuïta. Des de matí i fins al diumenge, la Pèrgola es transforma per a sorprendre als assistents que acudisquen al recinte firal a celebrar els 10 anys de ChocoCas a Castelló. “Una gran zona infantil, demostracions amb grans professionals, tallers per a adults, regals, sorteigs, concursos… converteixen a ChocoCas en un lloc perfecte per a gaudir en família de postres, xocolata i productes artesans”, ha destacat la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica de l’Ajuntament de Castelló, Patricia Puerta.
ChocoCas’17 comptarà amb diversos expositors que oferiran tot tipus de dolços, xocolates, bombons, galetes, pastissos, pa… perquè els més llaminers, o simplement curiosos, puguen gaudir del cap de setmana més dolç de l’any. La Fira de la Xocolata, el dolç i el pa artesà està organitzada per l’Associació de Forners i Pastissers de Castelló i Respira Comunicació, amb el suport de l’Ajuntament de Castelló i Castelló Ruta de Sabor.
Els més xicotets de la casa gaudiran d’una gran zona infantil amb tallers on es convertiran en xicotets xefs, on realitzaran manualitats, tallers de reciclatge, globoflèxia, dibuixaran i modelaran amb xocolata (Xocolates artesanes Comes i Vero), saltaran en un gran castell inflable i conduiran mascotes amb Wanda Parc, jugaran amb els joguets de Todojuguete, podran pintar-se la cara del seu personatge favorit, participar en el concurs de dibuix … I a més, seguiran aprenent a elaborar el pa artesà en els tallers impartits per Apancas.
Els adults també podran gaudir d’una gran programació amb tastos de xocolata, degustacions, tallers de fleca, sorteigs… Però també podran aprendre amb diferents demostracions impartides per grans professionals com Xano Saguer, xef i propietari de Espai Sucre Barcelona que unirà la pastisseria amb la tecnologia; o María Querol de MasterChef Junior, que impartirà una masterclass per als xiquets de dues postres molt dolces; o Sara Marco de Misscupcakes, que delectarà als assistents amb una elaboració de flors amb Buttercream; o Natural Machines que demostrarà com imprimir dolços en 3D. També, Guillermo Melero, de Xocolates artesanes Comes i Vero, realitzarà un showcooking d’una paella de xocolata que es podrà degustar el diumenge entre tots els assistents.
La desena edició de ChocoCas també acollirà una mostra del Museu de Xocolata COMES de Sueca (València), on compartiran la seua història amb una representació de maquinària, peces i utensilis utilitzats pels seus avantpassats i relacionats amb el món de la xocolata. I repeteixen clàssics en la programació com el concurs de pastissos casolans de xocolata, dirigit al públic amateur, o el concurs del millor pa de Castelló i el del millor rotllet, dirigits a professionals. Expositors i activitats per a tots els gustos faran d’aquest cap de setmana el més dolç de l’any. Doncs La Pèrgola es convertirà en el punt de trobada dels amants de la xocolata, el dolç i l’artesà del 10 al 12 de novembre, en horari de divendres de 16:00h a 20:00h i dissabte i diumenge de 10:00h a 14:00h i de 16:00h a 20:00h.