Castelló cedeix l’hort de Sant Llorenç per a impulsar un projecte agrosocial de caràcter ecològic, integrador i educatiu

  • La proposta de l’Associació Terra i Dona treballarà amb persones amb diversitat funcional, majors i centres educatius

VilaWeb
Redacció
12.01.2022 - 15:46

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló aprovarà aquest dijous un conveni de cessió de l’hort urbà del barri de Sant Llorenç a l’Associació Terra i Dona per al desenvolupament durant quatre anys d’un projecte agrosocial de caràcter ecològic, integrador, educatiu i terapèutic. Està dirigit a col·lectius amb diversitat funcional, persones majors i centres educatius.

L’Associació Terra i Dona oferirà en aquest espai municipal de Sant Lorenzo una proposta multifuncional i sostenible que ensenyarà bones pràctiques ambientals i agroecològiques en el cultiu i generarà espais de convivència i participació ciutadana per a avançar cap a un model de ciutat més sostenible i cuidadora”, ha indicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

“L’Ajuntament de Castelló dóna suport a projectes com l’arosocial que es vol desenvolupar en una parcel·la municipal, per això cedim l’espai durant els pròxims quatre anys per a fomentar així el desenvolupament d’activitats de caràcter social, educatiu i terapèutic”, ha explicat la regidora de Patrimoni, Pilar Escuder. “Es tracta d’una parcel·la de més de 1.700 metres quadrats en la qual es fomentarà la integració social i la convivència entre diferents col·lectius socials”, ha apuntat Escuder.

El projecte contempla un programa de quatre anys: En el primer planteja una millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional a través de l’aprenentatge de l’agricultura ecològica en els seus programes de teràpia ocupacional. En el segon any s’amplia a persones majors per a afavorir un envelliment actiu, i en el tercer i quart es convidarà a centres educatius d’Infantil i Primària i Secundària i Batxiller respectivament a fi de conscienciar en hàbits saludables amb productes de temporada i de proximitat.

L’hort tindrà característiques ecològiques, didàctiques, terapèutiques i integradores. D’una banda, treballarà amb varietats tradicionals locals i recollirà cinc ambients diferenciats (seto vegetal, parcel·les de cultius, taules, hivernacle i compostera). I per un altre, promourà processos d’aprenentatge educatius per a fomentar el respecte ambiental; generarà espais terapèutics i incidirà en la integració social creant noves oportunitats a les persones participants.

Anteriorment, en l’hort de Sant Llorenç es va dur a terme una iniciativa formativa i educativa de dinamització agroecològica i amb perspectiva de gènere.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem