La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest divendres la convocatòria i les bases específiques per a la concessió de les Ajudes Parèntesis, emmarcades dins del pla autonòmic Resistir, per les quals el consistori repartirà prop de 5,5 milions d’euros entre persones treballadores autònomes i microempreses de Castelló amb un màxim de deu persones treballadores pertanyents als sectors més afectats per la covid-19. El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de 20 dies hàbils comptats a partir de l’endemà a la publicació d’aquestes bases en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló (BOP).

“Hem aprovat les bases de la convocatòria per a distribuir 5,5 milions d’euros per a pal·liar la crisi que les mesures per a contindre la pandèmia han provocat en sectors com el comerç, l’hostaleria, l’oci nocturn, la cultura i l’entreteniment entre altres”, ha afirmat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. L’alcaldessa ha posat en valor aquesta nova línia d’ajudes dirigides als qui més estan patint les conseqüències de les restriccions com són les persones autònomes i les petites empreses, que se sumen a les mesures i plans executats per l’Ajuntament des de la declaració de l’estat d’alarma.

Les ajudes Parèntesis distribuiran un total de 5.496.131 euros, dels quals l’Ajuntament aportarà el 15%, uns 825.000 euros; la Diputació, el 22,5%; i la Generalitat, el 62,5% restant. Cada persona treballadora autònoma o microempresa amb un màxim de 10 persones ocupades, sempre que exercisquen l’activitat en el terme municipal de Castelló, podran sol·licitar una ajuda de 2.000 euros. Addicionalment, també es podrà sol·licitar una quantitat de 200 euros per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a data de 31 de desembre de 2020.

El regidor d’Innovació Comercial i Consum Sostenible, David Donate, ha explicat que els sectors que podran acollir-se a aquest pla són els que més han patit les conseqüències de les restriccions sanitàries. “Una línia d’ajudes que contribuirà a pal·liar aquesta situació de crisi derivada de la pandèmia”, ha apuntat. Els sectors beneficiaris són els del comerç al detall, hostaleria, oci nocturn, turisme (hotels, allotjaments, càmpings, operadors turístics, etc.), cultura (arts escèniques, creació artística i literària, sales d’espectacles, museus, etc.) i activitats emmarcades en esports i entreteniment (gestió d’instal·lacions esportiva, activitats de clubs i gimnasos, entre altres). La totalitat d’activitats i sectors que podran acollir-se al pla Resistir podran consultar-se en les bases una vegada es publiquen en el BOP.

Seran subvencionables les despeses corrents en el manteniment de l’activitat realitzats des de l’1 d’abril del passat any. Entre ells, les despeses de lloguer; sous, salaris i quotes a la Seguretat Social; reparacions i conservació; formació i serveis professionals independents (assessories, gestories…); adquisició de material sanitari necessari per a evitar contagis; així com despeses de subministraments i compra de mercaderies o aprovisionaments, entre altres.

El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils comptats a partir de l’endemà a la publicació en el BOP i podran tramitar-se per mitjans electrònics, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament, o bé de manera presencial al Palau de la *Festa o en les Tinences d’Alcaldia Nord, Oest i Grau, per a això serà imprescindible sol·licitar cita prèvia en la pàgina web www.castello.es.

Les ajudes atorgades seran compatibles amb subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d’organismes internacionals, i concedits per a la mateixa finalitat prevista en la següent convocatòria.

Les bases aprovades aquest divendres en Junta de Govern Local seran publicades en la seu electrònica (https://sede.castello.es) i en la web municipal.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.