Castelló analitza la presència de la covid-19 en aigües residuals per a reforçar la seua detecció temprana

  • El virus no té capacitat d'infecció a través de l'aigua i aquest estudi pretén propiciar un sistema d'alerta davant possibles rebrots

VilaWeb

Redacció

19.05.2020 - 16:12

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló i l’empresa concessionària en la gestió de l’aigua (FACSA) impulsen un estudi en el qual analitzen la presència de la covid-19 en les aigües residuals de la ciutat amb l’objectiu de reforçar la detecció temprana. El coronavirus pot conservar en l’aigua el seu material genètic i no té cap capacitat d’infecció a través de la mateixa i la finalitat d’aquesta investigació és aportar dades que milloren els tractaments de prevenció i propicien un sistema d’alerta.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha visitat aquest dimarts l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Castelló i ha comprovat l’evolució del projecte, denominat “Covid Water” i que compta amb l’aval del Centre Superior d’Investigacions Científiques. Ha destacat “la importància de la investigació per a ajudar a previndre i contindre possibles rebrots de la pandèmia” i ha subratllat que el coneixement de l’existència de la covid-19 pot aportar informació d’on més contagis es produeixen a la ciutat i desenvolupar un sistema de detecció primerenca.

Aquest projecte consta d’una plataforma digital que va integrant mostrejos del clavegueram i dels processos de depuració en el terme municipal de Castelló. També és objecte d’estudi la línia d’aigües i fangs de l’Estació Depuradora.

Des de la concessionària destaquen que s’analitzaran, així mateix, les xarxes de sanejament d’àrees industrials o que concentren una important densitat de població.

L’Ajuntament porta anys col·laborant amb la UJI per a estimar el consum de drogues, fàrmacs i hormones en la població a partir de mostres recollides sobre les aigües residuals de la depuradora.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem