Castelló adjudica el quiosc de la plaça La Pau per un cànon anual de 18.200 euros

  • L'alcaldessa afirma que la reobertura retornarà el dinamisme i fomentarà l'activitat econòmica en l'entorn

VilaWeb

Redacció

15.03.2018 - 16:17

Castelló reobrirà el cèntric quiosc de la plaça de la Pau. L’Antiga Valenciana SL assumirà la gestió del quiosc modernista situat enfront del Teatre Principal després d’oferir un cànon de 18.200 euros anuals en el procés públic de concessió administrativa obert per l’Ajuntament de Castelló, enfront dels 6.290,40 pel qual s’havia licitat. El quiosc té una superfície utilitzable de 25,39 metres quadrats i una terrassa de 40 metres quadrat amb capacitat per a 10 taules i 40 cadires. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha subratllat la importància de reobrir aquest espai “amb totes les garanties legals per a recuperar un espai urbà molt simbòlic que comparteixen moltes generacions de castellonenques”.

La present concessió s’atorga per un termini determinat de cinc anys, explicat a partir de la data de formalització del contracte. Aquest termini tindrà caràcter improrrogable, per la qual cosa una vegada transcorregut el mateix, cessarà l’ús privatiu del domini públic i revertirà la plena disposició sobre el quiosc a la propietat de l’Ajuntament. La reobertura del quiosc de la plaça la Pau no solament ha hagut de superar un procés de concessió administrativa sinó que prèviament l’Ajuntament de Castelló va haver d’executar la instal·lació d’un bany que done servei a l’emblemàtic espai urbà i sense el qual, legalment, no es podia traure a licitació.

La reobertura d’aquesta instal·lació retornarà a la cèntrica plaça el dinamisme urbà, fomentarà l’activitat econòmica i tornarà a convertir-se en un atractiu turístic. La primera edil, Amparo Marco, ha destacat que “aquest quiosc, igual que el de la plaça del Real, no solament és un referent arquitectònic sinó que aporta un valor afegit pel seu emplaçament i la història que ho vincula a la ciutat de Castelló a més de ser un dinamitzador econòmic, social i turístic”. L’existència d’un quiosc en la plaça de la Pau ve des de lluny. En 1901 es venien periòdics i es va instal·lar un urinari. Va patir diverses remodelacions durant dècades fins a convertir-se en el que és avui.

L’adjudicació culmina un llarg procés que ha hagut de superar l’escull de mancar de banys després que en 2009 el llavors govern del PP tancara les condícies subterrànies sense habilitar una solució alternativa, per la qual cosa en concloure l’anterior concessió el quiosc va haver de tancar la seua activitat.

A més de l’oferta econòmica, també s’ha valorat la inclusió d’una proposta d’activitats socioculturals i lúdiques que potencien el paper del quiosc de la Pau com a punt de trobada i element referent en la dinamització d’aquest entorn urbà tan simbòlic en la ciutat de Castelló. Ara, l’adjudicatari haurà de procedir a l’execució d’una sèrie d’actuacions de condicionament, tal com figura en el plec, que inclou l’eliminació d’instal·lacions incompletes o sense ús; la renovació de la instal·lació elèctrica; adequació de xarxes sanejament; reparació de les persianes i instal·lació de llums d’emergència, entre unes altres. Aquests treballs tenen un cost benvolgut de 6.500 euros que es restaran del cànon corresponent a la primera anualitat.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem