La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha adjudicat el contracte per al servei de recollida de piles usades, una contractació reservada amb finalitats socials que representa la primera d’aquestes característiques que realitza el consistori. En concret, aquesta adjudicació té com a objectiu la creació d’oportunitats laborals per a persones en risc d’exclusió, motiu pel qual ha estat concedit a l’empresa Reciplana Recuperacions S.L.

La contractació per part de l’àrea de Reciclatge i Gestió Integral de Residus reafirma “el nostre compromís amb la sostenibilitat, una sostenibilitat que també ha de ser social”, com ha afirmat el regidor de l’àrea, Ignasi Garcia. L’edil ha explicat que “la protecció del medi ambient ha de ser una oportunitat per crear llocs de treball, i celebrem que en aquesta ocasió siga mitjançant empreses que ajuden les persones en risc d’exclusió a reincorporar-se al sistema labora Segons Garcia “estem molt satisfets d’impulsar el primer contracte reservat de l’Ajuntament de Castelló i vull agraïr la col·laboració i el treball conjunt de les àrees de Sostenibilitat i de Contractació en aquesta iniciativa”.

El pressupost total per al contracte és de 18.240,84 euros anuals, durant els tres anys que estarà vigent, amb possibilitat de prorrogar-lo durant dos anys més. Així mateix, tal i com havia previst l’Ajuntament, l’oferta també contempla la realització de campanyes de sensibilització de caire mediambiental i social.

E consistori s’ha assegurat de què hi haja una programació detallada de les tasques a realitzar, amb els equips de treball ben definits així com els recursos materials que s’hi destinaran. Tal com establia el plec de condicions, el consistori ha valorat la descripció del projecte social així com els col·lectius als quals va dirigit, la formació ocupacional o les mesures d’alfabetització digital. Així mateix, l’Ajuntament ha puntuat la utilització de vehicles de baixes emissions per a la recollida.

La Regidoria de Gestió de Residus de l’Ajuntament de Castelló busca facilitar el reciclatge de piles usades amb aquest servei. Per a fer-ho possible, col·locarà dipòsits especials als edificis municipals, als centres educatius o en la via pública. Es recolliran piles, acumuladors i bateries. La recollida i reciclatge de piles ratifica l’aposta per reduir els residus i, d’aquesta manera, complir amb els objectius establerts per protegir l’entorn.

Cal recordar que recentment, i novament des de l’àrea de Reciclatge i Gestió de Residus, s’ha activat el segon procediment de contractació reservada amb fins socials. Mitjançant aquest contracte, es durà a terme la recollida de roba, sabates i tèxtil usats i l’Ajuntament estalviarà fins a 200.000 euros, ja que en l’actualitat és el consistori qui se’n fa càrrec del servei.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.