Castelló activa una web per a oferir informació actualitzada de l’aforament de les platges

  • El servei informa també del color de les banderes, la meteorologia i onatge en diversos sectors de la platja del Pinar, Gurugú i Serradal

VilaWeb

Redacció

26.07.2020 - 17:42

El Servei de Salvament i Socorrisme en Platges de l’Ajuntament de Castelló ha posat en marxa una aplicació web per a oferir informació actualitzada de l’estat de les seues tres platges (Pinar, Gurugú i Serradal). El nou servei ofereix dades actualitzades tres vegades al dia sobre l’afluència a les platges, el color de les banderes, la climatologia i l’onatge. La web és una eina pràctica per a conéixer en temps real l’afluència en els diferents sectors de les platges de Castelló mitjançant una escala de colors que indica si l’afluència en un determinat sector és baixa (color verd), mitjana-baixa (groc), mitjana-alta (taronja) o afluència alta (roig).

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina, ha indicat que aquesta aplicació permet comptar aquest estiu amb unes platges més segures. “D’aquesta manera, els estiuejants podran veure i triar aquells sectors de la platja amb menys afluència per a respectar les mesures de distància de seguretat per la covid-19”, ha indicat. Braina ha recordat que Castelló va posar en marxa a mitjan juny un servei de control i detecció de concentracions de persones a les platges mitjançant un dron i intel·ligència artificial. “Ara, totes les persones podran consultar i tindre informació a l’instant sobre l’estat de les nostres platges”, ha incidit.

L’enllaç per a consultar aquesta informació és: https://medigrupgestion.com/playas/info-playas?id=54. A través d’aquesta web, es podrà seleccionar la platja i conéixer la informació sobre la zona nord i sud d’aquesta. També es pot accedir a la informació a través dels codis QR situats en les postes de salvament.

Per a elaborar la informació, el servei de salvament es val de la informació proporcionada pel dron, específicament dissenyat per al seu ús en platges i el comptatge de persones. Així, el dron realitza tres vols diaris (a les 11.30, 14.00 i 18.00 hores) per a recollir les dades que posteriorment utilitza el servei de salvament per a actualitzar la web de manera constant i periòdica.

Cal recordar que Castelló va ser la primera ciutat de la província a posar en marxa aquest servei de control d’aforament mitjançant dron. Una tecnologia que també completa i fa costat al Servei de Salvament i Socorrisme en Platges, ja que permet realitzar ràpides batudes en les zones de bany, indicar el posicionament de possibles víctimes, llançar flotadors salvavides, etc.

Fins hui, aquesta tecnologia ha realitzat ja diversos serveis de suport en rescats a banyistes, identificació d’objectes flotants, assistència a navegants en situació de risc i suport a la Policia Local per a interceptar i identificar embarcacions que estaven realitzant maniobres perilloses en zones de baix, entre altres actuacions. 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem