Ajuntament, jutges i procuradors col·laboren per a activar el protocol sobre els desnonaments

  • Amparo Marco: “El nostre objectiu és que Castelló siga una ciutat lliure de desnonaments”

VilaWeb
Redacció
21.07.2015 - 15:19
Actualització: 21.07.2015 - 16:32

La Ciutat de la Justícia ha acollit una reunió de treball entre representants de l’Ajuntament de Castelló i de l’Audiència Provincial per redactar el protocol administratiu que establirà els passos a seguir en el cas dels llançaments de l’habitatge en processos d’execució hipotecària. Per part de l’ajuntament han participat en la trobada l’alcaldessa, Amparo Marco; els tinents d’alcalde Ali Brancal i José Luis López, i el regidor de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo; i per part de l’Audiència Provincial han assistit el seu president, el jutge degà i la degana del Col·legi de Procuradors.

L’objectiu que es persegueix amb aquest protocol és detectar què persones i famílies que es veuen obligades a abandonar el seu habitatge es troben en una situació de risc d’exclusió social, de manera que se’ls puga procurar una solució al llançament del seu habitatge. Aquesta solució pot venir a través del servei d’assessoria jurídica que es va engegar al costat del Col·legi d’Advocats de Castelló, una iniciativa socialista que ara es va a ampliar per a ajudar a les famílies a renegociar les hipoteques, acompanyar-les en les gestions bancàries i evitar arribar a l’execució hipotecària; o a través del reallotjament en habitatges socials, prèvia valoració dels Serveis Socials municipals.

En aquest sentit, els integrants de la taula de treball han posat l’accent que el més important és començar a abordar el problema que suposa un futur desnonament des del primer moment, des que l’afectat té la primera notificació. Per a açò, l’Ajuntament editarà una fulla informativa explicant els recursos socials amb què explica per a ajudar als afectats per aquesta situació, incloent el telèfon i l’oficina on es podran dirigir. Per la seua banda, els agents judicials faran arribar aquesta informació als afectats i posaran en coneixement del tribunal i de l’ajuntament els casos en els quals hi haja una situació de risc social.

Després de la reunió, Marco Cos ha volgut destacar que aquesta iniciativa ha partit del Col·legi de Procuradors, especialment sensibilitzat pels llançaments de l’habitatge en processos d’execució hipotecària, ja que són els seus col·legiats els que estan presents en aquests actes judicials i són conscients del drama humà que ocasionen. El president ha destacat que la clau d’aquest acord és “articular un mitjà perquè existisca un flux d’informació entre ambdues institucions, la jurídica i la municipal, de manera que entre tots puguem ajudar als ciutadans de Castelló”.

Per la seua banda, l’alcaldessa ha explicat que “necessitem la col·laboració de totes les institucions i administracions públiques per a evitar els desnonaments. Des del primer moment, el nou Govern Municipal i Castelló en Moviment ha estat molt sensibilitzat amb aquest tema: ens hem reunit amb la Conselleria d’Habitatge perquè ens cedisca 35 habitatges socials, anem a rehabilitar les 4 habitatges municipals que estan desocupades i hem iniciat una ronda de contactes amb entitats bancàries perquè ajornen o paralitzen els desnonaments en els casos on hi haja un risc social i perquè posen a la disposició de l’ajuntament una borsa d’habitatges que puguem destinar a lloguer social”.

“El govern municipal és conscient de la situació per la qual estan travessant milers de famílies de la nostra ciutat, que estan perdent els seus habitatges i tenen greus problemes de subsistència. Per açò, el nostre objectiu prioritari és que Castelló siga una ciutat lliure de desnonaments i aconseguir que cap família perda la seua llar” ha conclòs l’alcaldessa.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem