Ajuntament i Generalitat ajuden el sector citrícola de Castelló a produir en ecològic i millorar la rendibilitat

  • La Regidoria de Transició Ecològica col·labora amb la Conselleria d'Agricultura en un curs de formació del 28 de febrer al 4 de març

VilaWeb

Redacció

10.02.2022 - 16:34

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló col·labora amb el Servei de Producció Ecològica i Innovació de la Conselleria d’Agricultura i la Cooperativa Agrícola de Sant Isidre en un nou curs formatiu que té la finalitat d’ajudar el sector citrícola de Castelló a transitar cap a la producció ecològica i millorar la seua rendibilitat. Seran cinc sessions, del 28 de febrer al 4 de març. Les persones interessades es poden inscriure en esexag_vilareal@gva.es o en el telèfon 964336622.

«En el Pla de Reactivació Agrària que promovem des de la Regidoria una de les línies d’actuació passa per impulsar formació per a potenciar la modernització del sector agroalimentari i atraure nous perfils. Sobre aquest tema, la Conselleria d’Agricultura i la Cooperativa Sant Isidre han organitzat cinc sessions amb l’objectiu d’ampliar els coneixements en l’ecològic perquè les productores i productors de cítrics de Castelló puguen millorar el seu rendiment aportant valor afegit amb la certificació ecològica”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Les jornades constaran de quatre sessions teòriques en el local de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Castelló, situat en el Camí Quadra del Borriolenc,4, i una pràctica en parcel·les de cítrics ecològics. Les classes ensenyaran sobre la producció ecològica, les ajudes públiques existents, la fertilitat del sòl o el tractament davant plagues.

La primera sessió, el dilluns 28 de febrer, es dividirà en dues parts. La Primera, de 17 a 19 hores, tractarà sobre la normativa de producció ecològica, de la mà de Bàrbara Barberá, tècnica del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana); i la segona, sobre la citricultura ecològica com a alternativa, amb Alberto García, tècnic del Servei de Producció Ecològica i Innovació de la Conselleria d’Agricultura.

El dimarts, 1 de març, s’abordarà la importància d’un sòl viu en els cultius, de 17 a 20 hores, de la mà d’Ana García, docent d’Agricultura Ecològica i Tècnica de Compostatge en la Universitat Miguel Hernández.

El dimecres, 2 de març, serà el torn de la fertirrigació comunitària ecològica en els cítrics, amb César Roures, tècnic de la Cooperativa Sant Isidre.

El dijous, 3 de març, Alberto García explicarà el tractament de plagues en la citricultura ecològica, de 17 a 20horas.

I el divendres, 4 de març, de 10 a 13 hores, el curs finalitzarà amb una visita a finques de cítrics ecològics, amb l’acompanyament de Constantí Ortells, tècnic assessor en citricultura ecològica.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem