L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat les actuacions amb “perspectiva de gent gran” del nou Pla General d’Ordenació Urbana en la XIII Jornada sobre Salut i Benestar en els Majors, en la qual també ha participat la regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, que ha expressat que des del consistori “sempre es donarà suport a les iniciatives que fomenten el desenvolupament social del col·lectiu”.

Marco ha recordat que des de l’equip de govern “busquem una ciutat amigable amb les persones més majors en l’àmbit de l’accessibilitat, la mobilitat, la participació ciutadana, l’oci, l’habitatge o la salut”, entre altres coses que “afecten a la qualitat de vida de la tercera edat a nivell urbanístic”, ha explicat.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha reivindicat que Castelló ha de ser “una ciutat sense diferències de gènere, edat o capacitats”, amb la qual cosa, ha defensat que “el model de ciutat que volem és aquell que permeta que totes i tots desenvolupem les nostres potencialitats i alhora ens sentim segurs davant qualsevol emergència”.

Aquestes jornades han tractat temes relacionats amb malalties pròpies de la vellesa, així com consells sobre com actuar davant situacions de catàstrofe. Així, Marco ha aprofitat per a agrair als cossos de Policia i Bombers la labor que van realitzar durant l’alerta de pluges de fa unes setmanes i el “comportament exemplar” de la ciutadania.

Finalment, la primera edil ha fet una reflexió sobre el paper que va jugar la tercera edat durant la crisi econòmica, “sent el principal sustente econòmic i moral de moltes famílies de Castelló, per la qual cosa tenim molt que aprendre d’elles i ells”, ha afirmat.

Aquesta Jornada està organitzada per l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Infermeria Sant Joan de Déu i amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Col·legi d’Infermers de Castelló i té l’objectiu de promoure hàbits i consells pràctics i saludables i mantenir la gent gran activa.