L’Associació Terpsicore presenta les bases de la Convocatòria Nacional de Dansa que arriba a la seua 24a edició amb la projecció de celebrar-se els dies 22 i 23 de maig al Teatre Principal, després de la cancel·lació del 2020 marcada per l’alerta sanitària causada per la covid-19. La celebració s’ajustarà a les mesures i normatives marcades per els autoritats sanitàries vigents aleshores.

Després dels 46 vídeos rebuts en la seua passada edició, provinents de conservatoris i escoles de Barcelona, Mataró, Tarragona, Saragosa, Madrid, València, Riba-roja de Túria de Túria i Alacant, l’organització espera una “ampla participació” de ballarins de nacionalitat o residència acreditada a Espanya, amb formació professional en dansa clàssica, contemporània, espanyola o flamenc. Segons s’anticipa als bases, els i les aspirants no han d’estar contractats a cap companyia, i tindre edats entre els 16 i 22 anys. Des de l’organització expliquen una excepció: els 24 semifinalistes ja seleccionats el 2020 podran tornar a presentar-es, i s’admetran les sol·licituds dels que hagen complit 22 anys el 2020.

Amb el patrocini de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, la Diputació Provincial, l’Institut Valencià de Cultura, la Fundació Dávalos-Fletcher -a més de Facsa i la Fundació Caixa Castelló- que s’incorporen, la Convocatòria Nacional de Dansa compta amb un Premi Fundació Dávalos Fletcher de 4.000 euros, i quatre premis Ciutat de Castelló de 1.000 euros per a cadascuna dels especialitats. Aquests guardons, molt reconeguts a nivell nacional i per companyies professionals de mitja Europa, tenen, a més, com a al·licient la selecció d’estades en centres de prestigi i la presència de jurats experts i professionals.

El termini de presentació de candidatures finalitza l’1 de març i aquest any és farà en línia, mitjançant el correu electrònic convocatorianacionaldedanzacs@gmail.com. Caldrà aportar fitxa tècnica, currículum i documentació personal, així com un vídeo en foramt MP4 de tres variacions diferents de fins a tres minuts.

La preselecció la farà una comissió local amb professionals de la dansa, el teatre, la música i/o els mitjans de comunicació. Els bases és podran consultar al web de l’Ajuntament de Castelló i als principals portals de dansa, com www.dansa.es.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.