Igualtat recorda la figura de Clara Campoamor per a celebrar el Dia del Sufragi Femení

  • La proposta del SIO vol acostar aquest capítol de la història a l’alumnat de secundària

VilaWeb
Redacció
01.10.2020 - 16:18

La Regidoria de Feminismes de Castelló celebra el Dia del Sufragi Femení recordant la figura de Clara Campoamor, com a part del pla educatiu del Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) per als centres educatius. Per tal de commemorar aquesta efemèride, el consistori ha facilitat la pel·lícula Clara Campoamor, la mujer olvidada, dirigida a l’alumnat de secundària, i materials que serviran per revisar aquest període històric.

«Amb aquesta acció del SIO donem valor a una fita històrica que ha canviat el pes de les dones en la societat i que les va posar allà on mereixem estar: en igualtat de condicions i de drets amb els homes”, ha assegurat l’edil de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz. Per a la regidora “és important que recordem eixos èxits del feminisme i que fem de dones com Clara Campoamor un referent per totes i tots”.

El dossier pedagògic elaborat per treballar la pel·lícula Clara Campoamor, la mujer olvidada a les aules inclou una fitxa de treball i una sinopsi del film, un repàs a la figura de clara Campoamor i als drets de les dones en la pantalla, un resum de la memòria històrica al cinema i una sèrie d’activitats per analitzar la pel·lícula amb més profunditat.

L’alumnat coneixerà el procés mitjançant el qual es va aprovar el sufragi femení a Espanya, fita assolida l’1 d’octubre de 1931 amb Clara Campoamor com a una de les líders del moviment pel dret al vot de les dones. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Castelló compleix amb l’objectiu d’incorporar la cultura de l’igualtat en els currículums acadèmics del jovent de la ciutat.

Dia Internacional de les Xiquetes

Per una altra banda, la Regidoria de Feminismes també celebrarà el Dia Internacional de Les Xiquetes que es commemora el dia 11 d’octubre. Enguany es celebra amb el tema: “Una generació de nenes sense un guió preestablert i imparables”. Es vol posar de relleu tot allò aconseguit des de l’aprovació d’aquesta data commemorativa, recollida en la Declaració i Plataforma d’Acció de Pequín de 1995. Tot i això, també es reivindiquen els drets que encara estan per arribar.

En aquest cas, es treballarà la pel·lícula de Binti, dirigida a l’alumnat de primària, que tracta de la vida d’una jove congolesa que viu amb son pare a Bèlgica. Amb la projecció de Binti es busca defugir de la imatge de les xiquetes dels contes tradicionals i sensibilitzar sobre la igualtat al mateix temps d’empoderar les més joves. El departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló ha fet arribar un dossier per treballar la pel·lícula amb l’alumnat. En el document es pot trobar la sinopsi, un resum de la situació actual de les xiquetes en el món, el tracte que li donen els més joves a les xarxes socials, i una sèrie d’activitats per a abans i per a després de veure el film.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any