El Planetari de Castelló, amb motiu de l’estiu, amplia els seus horaris de dilluns a diumenge de 10.30 a 13.45 hores i de 17.00 a 20.45 hores. A més, incrementa la seua oferta d’activitats i exposicions, sobretot la que està dedicada al públic infantil amb tallers d’astronomia tots els dies de l’estiu a partir de les 18.00 hores.

Més concretament, aquestes activitats dedicades al públic infantil són els tallers Art i Planetes (dilluns), Astronomia en Família (dimarts), El projecte dels 9 (dimecres), Ciència a l’aire lliure (dijous), Ciència en Família (divendres), Contacontes científics (dissabtes), Ludoteca STEAM (diumenges). A banda, de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores està desenvolupant-se el Campus d’Estiu per a xiquets i xiquetes d’entre 3 i 12 anys.

Així mateix, el Planetari acull les exposicions d’Holografies, Illes Columbretes, Mineralogia i Paleontologia, Història del joguet científic espanyol, Microbis a la vista!!, i Ósses: Mites i Realitats. La visita a totes aquestes és gratuïta.

Per a les projeccions d’astronomia caldrà adquirir entrada 30 minuts abans de la projecció, 4 € l’entrada normal i 3 € per a jubilats i pensionistes majors de 65 anys, menors d’entre 4 i 18 anys, estudiants, aturats, i famílies nombroses i monoparentals. Totes les projeccions duren entorn als 30 minuts i són: Quatre estacions, Astronomia: 3.000 anys d’observació del cel, Àvia Terra, Deep Sky, Explorant el Sistema Solar i el Món Anell, Energia per a la vida, De la Terra a l’Univers, La xiqueta que sabia caminar al revés, i Planetes extrasolars-descobrint nous mons.

A banda d’aquestes activitats, tots els dimecres de 22.30 a 0.30 hores es faran observacions amb telescopi dels cossos celestes més interessants a la mateixa esplanada del Planetari, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten. També es farà una observació de l’eclipse de Lluna el divendres 27 de juliol des de la posta de Sol fins a la mitjanit.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb