El III Pla d’Igualtat de Castelló impulsarà 190 mesures econòmiques, sociolaborals i de mobilitat

  • Ruiz: «ens centrarem a construir una ciutat que genere oportunitats per homes i per a dones, amb l’educació com a peça clau per assolir la igualtat real»

VilaWeb
Redacció
28.11.2019 - 08:04
 L’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló elevarà a ple el text del III Pla d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes. El document té com a objectiu fonamental «crear les condiciones per a que Castelló siga un referent i per això ens centrarem a construir una ciutat que genere oportunitats tant per a homes com per a dones, en igualtat de condicions i de tracte», ha assegurat la regidora de Feminismes, Verònica Ruiz.

Així doncs, els pla d’igualtat contempla 190 mesures que el consistori impulsarà durant el pròxims quatre anys i que afecten l’àrea institucional (amb mesures per fer un seguiment l’aplicació de la perspectiva de gènere en contractacions, subvencions i pressupost municipal) i a les àrees econòmica i laboral (inclou accions per afavorir la conciliació, l’atenció als col·lectius vulnerables i l’accés a l’habitatge).

El pla també marca cinc grups d’objectius per combatre la violència masclista, entre els quals destaquen els protocols d’atenció i gestió de les intervencions individuals i mesures per a millorar la coordinació entre administracions i cossos de seguretat. Així mateix, aquest text inclou objectius per a fer els barris de la ciutat més inclusius (amb accions com la millora del servei de lloguer de bicis o l’aplicació de mesures que afavorisquen la mobilitat) i per a que Castelló esdevinga una ciutat educador en igualtat (amb accions educatives per a alumant de Primària i Secundària).

Per a Ruiz, «la realitat mostra que l’existència d’un marc legal per a la igualta és insuficient per a aconseguir-la, ja que la persistència de rols de gènere que generen creences, valors, costums i cultura de les organitzacions, contribueixen a mantenir les discriminacions i a perpetuar-les». En resposta, l’àrea que dirigeix la regidora planteja amb aquest pla «una actuació unitària que aposta per la màxima coordinació institucional i que comptarà amb la col·laboració i la cooperació ciutadana en totes les accions que es desenvolupen».

Participació ciutadana i reconeixement a Brancal

En l’elaboració del pla han col·laborat associacions i col·lectius locals de caràcter juvenil, feminista, LGTBI i diversitat funcional; sindicats; grups polítics i representants dels diferents districtes de la ciutat. Per aquest motiu, Ruiz ha volgut « agrair el treball de totes les associacions, entitats, sindicats, institucions o partits polítics” i, principalment, “l’impuls de l’anterior regidora d’Igualtat, Ali Brancal, i l’esforç de tot l’equip de professionals que conformen el Servei d’Igualtat d’Oportunitats de l’Ajuntament de Castelló”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any