El Castelló més ofensiu perd a Castàlia en el retorn del públic (0-2)

• La derrota del Castelló (02-1) manté per ara l'equip albinegre al 18è lloc de Segona Divisió

17.05.2021 - 20:10

El Club Esportiu Castelló va patir una nova derrota en la singular jornada 39, la de la represa dels partits amb públic a l’Estadi Castàlia. La mala sort, una errada puntual en marcatge, i la ceguesa arbitral van atorgar un premi massa gran a la visitant Ponferradina, enfront d’un Castelló molt ofensiu, però sense bona resolució de les jugades.

L’equip albinegre va xutar 26 vegades contra l’àrea contrària, 5 entre els tres pals i va servir 8 còrners, tres més que l’equip visitant. El bagatge era insòlit en la trajectòria dels orelluts en la lliga de Segona, i certament va estar afavorida pel suport del públic de casa, fins i tot quant l’equip perdia. En el primer quart d’hora, els atacs albinegres van buscar un bona resolució, al minut 9′ Ortuño va xutar alt, i al 10′ una gran jugada de Jorge Fernández va acabar de la mateixa manera.

L’equip albinegre va voler dominar el joc i el centre del camp, amb un esquema 4-5-1, amb Juanto Ortuño com a únic punta nat. La proposta va funcionar per a controlar el joc dels rivals, però no per a rematar bé les ocasions d’atac. El càstig va arribar en el pitjor moment, al 45′ de la primera part, després d’un rebuig de la defensa del Castelló, la pilota va caure als peus d’Óscar Selva, que amb sort va xutar un baló imparable per a Óscar Whalley.

Cal dir que l’actuació de l’àrbitre Pulido  Santana i la manca de criteri del VAR van continuar penalitzant els esforços del Castelló. Cap jutge del joc va voler veure la llarga agafada del defensa de la Ponferradina a Gálvez, fins a tombar el jugador albinegre dins de l’àrea. Això era un penal de manual bàsic. Cal recordar que Pulido Santana va ser l’àrbitre que va anul·lar un gol olímpic de Marc Mateu contra el Lugo en la primera volta.

Al 52′ una bona centrada des de la dreta de Jorge Fernández no va poder ser rematada per Ortuño. En la segona part l’entrenador Garrido va voler canviar la proposta futbolística, amb l’entrada al 56′ del davanter David Cubillas, i al 63′ de Marc Mateu, Carles Salvador i César Díaz en substitució dels defenses Víctor i Iago i del migcampista Arturo. I molt poc després, al 67′, César va estar a punt de marcar. L’entrada de Mateu es va notar especialment en el servei dels còrners i en les centrades des de l’esquerra. Dos bons xuts de cap de Cubillas, envoltat de tres centrals, i una pilota al pal de César haurien pogut canviar substancialment el marcador. Però, al 88′, després del rebuig d’un còrner en l’àrea de l’equip rival, va arribar un ràpid contracolp de la Ponferradina, que amb sort va aconseguir el seu segon gol. En els moments finals un rondo dels visitants va manifestar, potser, la seua superioritat tècnica. Però en la derrota del Castelló hi va haver una bona dosi de desgràcia i d’injustícia, perquè les opcions dels de casa van ser molt clares, sobretot en la segona part.