El Castelló brilla a Castàlia en una primavera albinegra (1-0)

• El Castelló se situa al lloc 16 de la classificació de la lliga de Segona, amb 39 punts

17.04.2021 - 19:11

El Club Esportiu Castelló ha aconseguit una sorprenent i treballada victòria (1-0) contra el Mallorca a l’estadi Castàlia, segon classificat de la Lliga de Segona i un dels favorits a pujar a Primera. La victòria albinegra apropa l’equip un poc més a l’objectiu de la permanència. Amb aquest triomf, els orelluts han sumat 9 dels últims 12 punts en joc, i ja han aconseguit 39 punts.

El Castelló va competir amb vigilàncies defensives, d’acord amb un esquema inicial de 4-4-2, amb Ortuño i Fernández com a davanters. El Mallorca es va llançar a l’atac i aleshores al minut 22′ va arribar el gol del Castelló, en la primera acció de perill. En una gran conducció, Arturo Molina va passar el baló a Rubén Díez, que des de la dreta va penjar una centrada perfecta perquè Juanto Ortuño marcara de cap l’1 a 0. El gran Juanto, el de Iecla, l’autor del gol definitiu de l’ascens del Castelló a Segona, va tornar a ser un jugador determinant.

El reforç psicològic del marcador favorable va animar els albinegres a trobar més espais en atac i a no dedicar-se només a defendre. Però la gran qualitat del Mallorca suposava un perill constant i en els últims minuts de la primera part va tindre dues ocasions clares, una falta i una rematada, que va bloquejar el porter Óscar Whalley.

A poc de començar la segona part, en el 57′, l’entrenador del Mallorca va buscar un revulsiu per a continuar atacant l’àrea del conjunt albinegre. La possessió del baló pel Mallorca va arribar al 69%. Però la intensitat de la defensa del Castelló desbaratava totes les ocasions. Bona prova d’això és que la concentració albinegra va produir dos fores de joc del Mallorca. També Óscar Whalley va fer aturades de mèrit, com al minut 83′.  Cal dir que el Castelló va xutar 9 vegades a l’àrea contrària, més que en els darrers partits, i 3 vegades entre els tres pals, mentre que el Mallorca va xutar-ne 6, justament el doble, i va servir 9 còrners, i el conjunt de la Plana només 2.

Amb aquest triomf, el Castelló suma tres victòries en els últims quatre partits, se situa de manera momentània en setzena posició i suma 39 punts, amb 3 punts sobre els llocs de descens. El Castelló del tancat i forellat està fent partits de mèrit.