Castelló promociona la citricultura local amb una jornada que aborda casos d’èxit, reptes i oportunitats

  • Omar Braina destaca “el suport i la confiança dels castellonencs en els cítrics locals” i anima a participar en els tallers i xarrades

VilaWeb
Redacció
03.04.2019 - 16:31

La plaça Fadrell acollirà la Jornada Tècnica de la Taronja el proper diumenge 7 d’abril. L’esdeveniment transcorrerà de 9 a 14 h i, com la Fira de la Taronja, comptarà amb tot tipus d’activitats vinculades als cítrics locals. Tal com s’indica en el nou cartell amb què s’anuncia aquesta jornada, hi haurà xerrades, expositors i tallers per a grans i menuts per donar a conèixer la taronja de Castelló i tots els productes que d’ella s’obtenen.

La Jornada Tècnica de la Taronja proposa una àmplia varietat d’activitats de tota mena. Per exemple, ponències amb casos d’èxit com la que inaugura aquest esdeveniment a càrrec de Paco Usó amb l’exemple SuperNaranjas o també de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA), a més d’una anàlisi sobre el paper de les eines de comunicació a càrrec de Julio Montoto, responsable comunicatiu d’Anecoop. En clau de futur, Carlos Baixauli aprofundirà en els reptes i oportunitats per a la taronja local.

A més ponències tècniques, aquesta iniciativa concedeix espai per a l’oci i la gastronomia. Així, a les 11.00 hores es repartiran suc i coca de taronja per als assistents i es celebrarà un taller per enseyar als més menuts a plantar, abonar i regar un taronger. Una hora més tard, i com darreres activitats destacades, hi haurà múltiples tallers sobre varietats citrícoles i tipus de plagues, entre d’altres qüestions. Tot això mitjançant fitxes didàctiques, puzles i exhibicions per aprendre i divertir-se amb la taronja de Castelló com a protagonista. Un acte de cloenda culminarà l’esdeveniment a les 14.00 hores.

La Jornada Tècnica de la Taronja constitueix una nova oportunitat per conèixer totes les facetes de les taronges autòctones, des dels aspectes més tècnics fins als relacionats amb la gastronomia i el cultiu. Aquesta diversitat atrau cada vegada més habitants a actes com aquest o la Fira de la Taronja, que “compten amb una gran afluència de públic, el que demostra la confiança dels castellonencs en els cítrics locals”, d’acord amb Omar Braina, regidor de Sostenibilitat Ambiental i Agricultura. Un suport important per a “un sector clau des del punt de vista econòmic, social i ambiental”, tal com reivindica Braina.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any