L’Ajuntament de Castelló mantindrà la celebració dels actes municipals ja programats i amb totes les mesures de seguretat preceptives i limitarà l’organització de nous actes no previstos o programats amb l’objectiu de reduir el risc de contagi i contindre la propagació de la covid-19. Aquesta mesura ha sigut presa en l’última reunió del Centre de Coordinació Operatiu Local (CECOPAL) mantinguda aquest dimarts.

L’alcaldessa de Castelló i directora del CECOPAL, Amparo Marco, ha anunciat aquesta mesura acordada amb l’objectiu d’iniciar una desacceleració de les activitats i esdeveniments municipals que puguen implicar aglomeració de persones. “Hem decidit mantindre els actes programats, extremant totes les mesures de seguretat i que no es treballe en la preparació d’actes que puguen suposar aglomeració de persones i que encara no hagen sigut previstos o programats, tot això sense perjudici que es puguen prendre altres mesures en funció de l’evolució de la pandèmia”, ha destacat.

Des del CECOPAL, s’ha pres aquesta decisió per responsabilitat i coherència amb el que les autoritats sanitàries estan demanant a la ciutadania per a limitar les seues activitats socials i restringir les interaccions a grups reduïts en els seus entorns familiars i socials. “Això sí, aquelles activitats que ja hagen sigut programades o previstes es mantindran amb totes les mesures de seguretat necessàries i sempre que la situació sanitària i la normativa ho permeten”, ha puntualitzat. Tal com ha reiterat, l’objectiu final és “contindre la propagació del virus”.

Així mateix, ha insistit en la necessitat d’un nou “esforç col·lectiu i individual” de la ciutadania. “Som conscients que aquesta segona ona i les restriccions que comporta produeixen cansament en la ciutadania, però vull recordar que només amb esforç col·lectiu i cura mútua podrem fer front a aquest desafiament”, ha dit.

Cal recordar que el CECOPAL es va constituir el passat 27 d’octubre i és un comité de coordinació polític i tècnic constituït per a coordinar i centralitzar les actuacions i decisions a prendre enfront de la pandèmia per a reforçar la resposta municipal davant la segona ona.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.