La Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló ha informat que han finalitzat les actuacions per reformar els centres cívics de Castelló. Les reformes han consistit en facilitar mobiliari, canviar i unificar la imatge corporativa, actuacions a l’interior dels locals i modificacions en l’exterior. Lel pressupost ha superat els 31.000 euros.

El regidor de l’àrea, Francesc Mezquita, ha visitat les instal·lacions del centre cívic del Grup Lourdes, on el consistori ha renovat la imatge i ha adquirit diversos equips de mobiliaria per tal que “els veïns i les veïnes tinguen ací un espai de trobada, on realitzar activitats que cohesionen la zona i on s’oferisquen alternatives d’oci i de formació”, motiu pel qual el regidor ha agraït el treball de l’associació veïnal en la organització i coordinació del seu pla de participació ciutadana. Mezquita també ha visitat el centre cívic d’educació en la participació del Raval Universitari, on ha posat en valor “el projecte d’oci educatiu que Participació Ciutadana desenvolupa al centre i que tant engrescador és per a les noves generacions del barri”.

El regidor ha recordat que, a pesar de les limitacions de reunió de la pandèmia, l’activitat associativa “és clau per a la ciutat de Castelló, ja que les propostes que realitzen són font de cohesió social i d’inclusió i són també font de riquesa, per l’impacte econòmic que generen”. És per això que “crear espais de referència als barris, atractius i amb mitjans, és una de les prioritats d’aquesta àrea municipal i el principal objectiu del pla de millora de centre cívics”.

Les últimes actuacions realitzades han suposat la reforma de la façana i l’interior del centre cívic del carrer del Grup Lourdes (Aduana), amb una inversió de vora 4.500 euros. El consistori també ha renovat i unificat el mobiliari i els materials de l’interior de diversos edificis, amb una inversió de més de 8.600 euros. Entre les adquisicions a destacar es troben el canvi de persianes i la incorporació de pissarres magnètiques.

Mesos enrere, les actuacions es van centrar en pintar i rehabilitar els espais interiors així com modificar la façana amb l’objectiu d’unificar la imatge corporativa dels centres de l’Avinguda Segon Molí, l’Avinguda Grup Roquetes i l’Avinguda El Saboner. En aquest cas, les despeses ascendeixen a 8.700 euros. També s’han realitzat actuacions quant a la identitat corporativa i canvis en l’interior dels centres cívics per un valor de vora 10.000 euros.

Aquestes actuacions corresponen a un primer pas en el canvi d’imatge corporativa dels centres cívics de Castelló. L’Ajuntament va signar un conveni amb les entitats per tal dur a terme aquestes reformes, a més d’oferir formacions en la participació a les persones integrants. La Regidoria de Participació té previst continuar les reformes en altres set centres de la ciutat on s’han detectat aspectes a millorar quant a l’accessibilitat i unificar la imatge, una missió per a la qual han comptat amb un nou logotip comú creat pel dissenyador castellonenc Alberto Arza.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.