Castelló, capital de l’arròs

  • Les regidories de Comerç i de Turisme i el Mercat Central presenten la primera edició de la Fira dels Arrossos de Castelló

VilaWeb
Redacció
15.03.2018 - 16:42

El pont de Sant Josep ofereix una raó més per a quedar-se (o visitar) Castelló: la I Fira dels Arrossos de Castelló, que se celebra del 16 al 19 de març a la plaça Santa Clara. I, més concretament, ofereix fins a 25 maneres de cuinar l’arròs per a seduir els paladars més exigents. Les regidories de Comerç i de Turisme i el Mercat Central organitzen aquest nou esdeveniment, sota la marca Mercat Gastronòmic de Castelló, “amb el qual oferim un espai gastronòmic de qualitat, que explora la variada cuina entorn d’un producte tan nostre i comú en la nostra cuina com és l’arròs”, segons ha explicat la regidora de Comerç i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Patricia Puerta.

L’oferta d’aquesta primera edició de la Fira dels Arrossos de Castelló estarà atesa per sis espais d’hostaleria, seleccionats amb els criteris de qualitat i producte km 0, al qual se suma un espai de selecció de vins i tres àrees de cervesa Premium.

El gerent del Mercat Central, José Luis Hernández, ha explicat que la fira “estarà situada en la plaça Santa Clara, al costat del Mercat, i dotada d’un espai amb tarima flotant i un *sostre transparent amb accés des de tots els punts de la plaça”.

Des del 16 al 19 de març inclusivament, i amb horari de 12:00h a 16:30h i de 19:00h a 00:00h, el públic podrà degustar elaboracions especials pròpies de la nostra cuina, de la nostra cultura i de la nostra manera mediterrània d’entendre la gastronomia.

Arròs del Senyoret; arròs negre; arròs amb galeres i carxofes; arròs al forn; arrosset de Castelló; paella de sepionet; paella de marisc; arròs amb caragols, arròs amb rap i pebrera i així fins a un total de 25 elaboracions i maneres diferents de cuinar l’arròs. “Amb aquest tipus d’esdeveniments volem reivindicar el paper de Castelló com a capital de l’arròs, posar en valor un producte identifica la nostra oferta cuina i consolidar el turisme gastronòmic”, ha subratllat la regidora Patrícia Porta.

La Fira dels Arrossos de Castelló compta també amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme, que oferirà un programa de tres xou cookings el dissabte, diumenge i dilluns a les 13:00 hores

La intenció de la Fira dels Arrossos de Castelló és consolidar-se dins de l’oferta de la ciutat i convertir-se en un potent comunicador de la nostra gastronomia, la nostra cultura i la nostra manera de vida, servint com a punt de trobada per a tota la ciutat i com a ensenya turística als visitants. Per a cobrir l’oferta hostalera han estat seleccionats els següents locals: Sa Duna, Café Centro, Restaurant Tasca del Puerto, Restaurant Puerta del Sol (Oropesa) i Restaurant Hotel del Golf Platja, acompanyats per Vins Celeste de Bodegas Torres i 1906 d’Estrella Galicia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any