La piscina olímpica de Castelló acollirà aquest cap de setmana, 24 i 25 de març, el Campionat d’Espanya de Natació Adaptada per Comunitats Autònomes. En la prova participaran 225 nadadors, 20 són medallistes dels Jocs Paralímpics de Rio, i entre ells destaca la castellonenca Ariadna Edo, tot un referent a nivell mundial.

El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha rebut aquest matí a la presidenta de la Federació d´Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA), Pilar Javaloyas, al director tècnic de la Federació Espanyola d’Esports per a Cecs (FEDC), José Luis Vaquer, al president del Club Natació Castalia, Paco Valls i a la campiona Ariadna Edo, qui ha lloat l’organització de la prova i ha ressaltat que li fa “especial il·lusió que enguany la prova es realitze a Castelló i en una piscina com l’olímpica de Gaetà Huguet de la qual se sent molt orgullosa”

El regidor Enric Porcar ha destacat la satisfacció que “la piscina olímpica municipal puga albergar esdevenimentss d’aquesta altura” i ha agraït a Paco Valls l’esforç organitzatiu, “ja que suposa garantia d’èxit”, ha dit. Per la seua banda, José Luis Vaquero, ha puntualitzat que l’objectiu és doble, “d’una banda cercar al campió d’Espanya i, per un altre, acreditar la marca mínima per al Campionat d’Europa que se celebrarà en Dublin en el mes d’agost, amb la qual cosa els nadadors van a anar especialment motivats”.

En aquest sentit, Pilar Javaloyas ha afegit que es tracta d’una prova de rellevància on competeixen grans nadadors. “Esperem que aquest cap de setmana es bata el record d’Espanya”, i ha afegit que “tant de bo poguérem segellar en aquesta prova un record del món, tot és possible, cal proposar-s’ho, seria molt bonic aconseguir-ho a Castelló”.