Avui acaba la campanya electoral per a les eleccions municipals i europees del proper diumenge. Pel que fa referència a la ciutat de Castelló, les poques enquestes electorals que s’han fet públiques coincideixen en preveure la continuïtat del Pacte del Grau, integrat pels socialistes, Compromís i Podem–aquesta vegada la formació morada es presenta amb el seu nom, en coalició amb la seua franquícia de fa quatre anys, Castelló en Moviment, així com amb EUPV, o almenys amb una part d’aquesta formació, ja que una altra, que ha estat desautoritzada, ha optat per ajuntar-se amb ERPV i el PCPE per constituir l’Esquerra de Castelló.

Aquestes previsions electorals diuen que el PSOE revalidaria el nombre de regidors actuals, o fins i tot que podria aconseguir-ne un més, la qual cosa fa pensar que l’actual alcaldessa, Amparo Marco, podria repetir càrrec. Per la seua banda, Compromís, que ara encapçala Ignasi Garcia, mantindria els quatre regidors que té a hores d’ara, o fins i tot en podria traure un de més, mentre que Podem-CSeM-EUPV podria perdre’n un, o segons algunes versions fins i tot dos, per les tensions internes que ha partit abans de conformar la llista.

Pel que fa als grups de dreta, hi ha una lluita fraticida desfermada entre el PP de Begoña Carrasco, amb la sensació de caiguda lliure com arreu de l’estat, i uns Ciudadanos que aniria d’alça, però que a Castelló han patit una greu crisi interna que fins i tot els ha dut a denunciar-se als tribunals. Pel que fa a Vox, podria entrar al consistori, però altres pensen que podria no arribar al topall del 5% i quedar fora de l’ajuntament per ben pocs vots.

El PSOE farà l’acte final de campanya a la plaça Doctor Marañón, el PP a la plaça Tetuan, Compromís a Sant Clara, Unides-Podem a la plaça de Sete del Moll de Costa, al Grau, i CS a la plaça de la Pescaderia.