El col·legi Enric Soler i Godes estrenarà el pròxim curs un pati molt més gran que l’actual inspirat en els postulats pedagògics que pretenen dotar aquests espais d’un component educatiu basat en els valors de l’ecologia. El centre ampliarà la superfície de la seua zona d’esbarjo en 4.000 metres quadrats que pertanyien a una zona dotacional adjacent.

La superfície compartirà àrees asfaltades per a la pràctica de les classes d’Educació Física amb àmplies zones enjardinades en què es plantaran més de mig centenar d’arbres i nombroses plantes aromàtiques. A més, hi haurà sorrals amb cinc tipus diferents de terra perquè els xiquets i xiquetes d’Educació Infantil puguen jugar i manipular-les. Els desnivells en la superfície i les fonts repartides pel pati el dotaran, a més, d’una aparença més pròxima a un parc que a un pati tradicional.

El procés de reforma del centre ha comptat amb la participació de tota la comunitat educativa, des de la direcció del col·legi fins als professors passant per l’associació de mares i pares d’alumnes (AMPA) i, fins i tot, els mateixos alumnes. Tots ells han traslladat als tècnics i a l’empresa adjudicatària de l’obra les seues idees, preferències i necessitats.

“Vam posar en contacte les dues parts i van plasmar les conclusions en un document que és en el que s’ha estat treballant”, explica Enric Porcar, regidor d’Educació, qui es declara molt satisfet per la reforma, “que és la de major quantia i entitat en un col·legi en els dos anys de l’actual equip de govern municipal”.

Als treballs al Soler i Godes, pressupostats en 240.000 euros, els seguiran l’adequació dels patis del Jaume I, Censal, Isabel Ferrer i Lluís Revest, actuacions recollides en els pressupostos participatius de 2017, a més de les reformes del Manel Garcia Grau que estan a punt de concloure.

El regidor d’Educació destaca l’impacte positiu que tindrà la reforma del col·legi Soler i Godes al barri en el qual se situa, al costat de la plaça Donoso Cortés, “una zona que, tot i trobar-se bastant a prop del centre de la ciutat, pròxima al Parc Ribalta, ha estat tradicionalment bastant deixada”. “Aquest nou pati contribuirà a revitalitzar el barri”, confia Porcar.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]