Les altes al padró d’habitants de Castelló superen les 7.500

  • El principals municipis de procedència van ser Almassora, Benicàssim i Vila-real i, per països, Colòmbia, Marroc i Romania

VilaWeb
Redacció
06.06.2021 - 16:33

Les altes al padró d’habitants de Castelló van superar les 7.500 durant l’any 2020, una xifra que reflecteix els nous empadronaments, les altes per omissió i les altes per naixement. Així, la xifra proposada des de la Unitat d’Estadística de l’Ajuntament de Castelló és de 172.589 persones, encara que la dada ha de ser ratificada per l’Institut Nacional d’Estadística.

El regidor de Transparència i Bon Govern de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha valorat que “les xifres demostren que hem continuat rebent població, malgrat la pandèmia”. Precisament durant l’estat d’alarma, el consistori va incorporar un nou servei a la seu electrònica que permetia obtenir telemàticament un volant d’empadronament, ja que “es tracta d’un document essencial per a accedir a les ajudes directes per a fer front a la crisi derivada de la pandèmia”, ha explicat l’edil.

En detall, i pel que fa als naixements, 1.200 xiquetes i xiquets se van sumar a la població de la ciutat, la qual també va guanyar habitants per l’arribada persones d’altres localitats pròximes. La nova població de Castelló també ha arribat procedent d’altres municipis de les comarques del nord com Almassora (384 persones), Benicàssim (297 persones) i Vila-real (243 persones). En total, 4.308 persones de tot l’Estat es van donar d’alta a Castelló durant l’any 2020, un 25% menys que l’any anterior.

Des de l’estranger, van arribar 1.526 nous habitants a Castelló, una xifra que contrasta amb els vora 3.000 de 2019. El país des d’on més persones s’han empadronat a la ciutat és Colombia (552), seguit per Marroc (332) i per Romania (232).

Malgrat aquestes noves incorporacions a la població, la ciutat va perdre vora 1.600 habitants respecte a l’any 2019, un decreixement que s’explica com a conseqüència de les restriccions de mobilitat i d’activitat derivades de l’emergència sanitària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any