El Castelló dissipa els núvols al Castàlia (2-1)

• El Castelló guanya al Cartagena, abandona la zona de descens i és col·loca 18è en la classificació de Segona Divisió

16.11.2020 - 20:23

El Club Esportiu Castelló s’ha retrobat amb la victòria damunt la gespa de Castàlia, en una nit amb el cel de la Plana cobert pels núvols, i on els gols albinegres han generat una llum al cel de l’estadi, la llum de l’esperança.

En la primera part el Castelló ha jugat de forma molt conservadora, concentrat a no cometre errors fatals, i sense fer cap xut entre els tres pals de la porteria del Cartagena. Per destacar dues accions, el porter Álvaro Campos, al minut 5, ha parat una rematada del cartagener Castro i, al final del període, l’albinegre Josep Senyé ha vist una targeta groga al minut 40′.

En la segona part, al 58′, encara amb empat a 0, l’entrenador albinegre Óscar Cano ha optat per un canvi de davanters, Juanto Ortuño ha eixit al camp per Zlatanovic, i la sort ha canviat. Al 64′ l’extrem Marc Mateu ha passat la pilota a Rubén Díez, que ha culminat la jugada de l’1 a 0. El Cartagena curiosament ha reaccionat fent dos canvis per a reforçar el centre del camp, ha començat amb el joc dur, i Aguza ha vist la groga. Però avui era el dia de la sort albinegra. César Díaz ha fet una magnífica passada i Rubén Díez ha marcat el segon gol. El migcampisme albinegre ha funcionat bé i ha trobat l’èxit final.

En la segona part el conjunt castellonenc ha xutat sis vegades contra l’àrea contrària i dues vegades entre els tres pals del Cartagena, l’efectivitat ha sigut màxima. Des del passat 4 d’octubre, enfront del Leganés, el Castelló no havia aconseguit guanyar amb dos gols de renda. Un raig de lluna va il·luminar fugaçment la Torre Marató, la torre de l’antic marcador del Castàlia.

Cap al final del partit el Cartagena ha aprofitat un jugada i ha fet el seu gol, però el Castelló se sentia segur. Avui la providència s’havia decidit pel conjunt albinegre. El Castelló no podia perdre, no podia encadenar tantes desgràcies. Una suau brisa, que no procedia de l’Olimp sinó de la serra del Desert de les Palmes, ha bufat damunt la gespa èpica del Castàlia.