El bon joc del Castelló no el fa guanyar a Cartagena (1-0)

• El Castelló es manté amb 41 punts, al lloc 18 de la lliga de Segona, per damunt del descens

10.05.2021 - 18:59

Un nou partit per la permanència del Castelló va acabar en derrota, encara que l’equip albinegre va jugar amb més control de la pilota que en unes altres ocasions. Molt bona primera part dels orelluts, jugant al 4-4-2, amb harmonia entre defensa i atac i una alineació formada per Òscar, Lapeña, Iago, Gálvez, Víctor, Arturo, Señé, Bodiger, Jorge, Ortuño i Rubén. Hi va haver diverses ocasions per a avançar-se en el marcador, al 15′ una bona contra de Rubén, al 26′ Adrian Lapeña va xutar una falta, i al 38’ un fort xut de Yan Bodiger va ser desviat pel porter local.

El Castelló tenia una bona possessió del baló del 46%. I al principi de la segona part, al 51′ Arturo va fer una gran passada per la dreta, a la qual Juanto Ortuño no va poder arribar per un pam, perquè el defensa cartagener la va rebutjar, en l’últim segon. Encara més clara va ser l’ocasió de la centrada per l’esquerra de Jorge Fernández, que Josep Señé, sol davant la porteria i lliure de marcatge, no va rematar. Quants gols ha imaginat l’afició al llarg del temps! Llàstima que el futbol no siga un joc de mèrits, ni de belles jugades, sinó d’oportunitats culminades . Només quatre minuts més tard va marcar el Cartagena en una jugada de mala fortuna per als orelluts. La pilota se li va escapar al porter Oscar Whalley i el baló va arribar a l’efectiu i veterà Castro, que va marcar, davant la passivitat dels centrals albinegres. El gol va afectar el joc de contenció dels castellonencs i el ritme del partit va baixar molt.

Al 65’ (1-0) el davanter Jonathan Soriano va substituir el migcampista Arturo, buscant més joc ofensiu. El Castelló necessitava fer un pas endavant en l’atac, i Marc Mateu i César Díaz van substituir Gálvez i Lapeña, és a dir dos migcampistes van rellevar dos defenses. El Castelló va passar a jugar amb una defensa sorprenent, de tres, amb Josep Señé d’efímer central i Iago i Víctor com a laterals. Garrido va optar pel joc ofensiu d’acord amb un esquema 3-4-3, i al 85′ els davanters Cubillas i Zlatanovic van substituir Jorge i Señé. Bodiger va passar a jugar de central.

L’equip orellut va aconseguir un mal resultat a Cartagena, contra un rival directe, i es manté amb 41 punts. Una setmana més està fora de la zona de descens, per damunt del Logronyés, que té els mateixos punts. Resten jugar quatre partits, i el següent serà contra la Ponferradina a l’Estadi Castàlia.

I acabaré amb la següent reflexió de “Barraca i tangana” del periodista Enrique Ballester:  “El tipus de societat imprevista i inesperada és la que ofereix grans moments”.