Castelló fomenta el producte local i el consum sostenible amb la VIII edició de Farmers

  • Donate destaca que la jornada busca promoure el consum de proximitat i el suport als i les productores locals

VilaWeb
Redacció
10.10.2021 - 16:58

Castelló acull dijous que ve 14 d’octubre la VIII edició de Farmers, l’esdeveniment de productes de proximitat i de temporada, artesans, ecològics, pensat per a promoure el consum de quilòmetre zero i promoure el producte de proximitat i als i les productores locals. La cita busca fomentar el consum sostenible, el producte de proximitat, el coneixement i l’experiència gastronòmica.

Per al regidor de Consum Sostenible, David Donate, “es tracta d’una cita per a la promoció del producte local, així com de l’excel·lent gastronomia i agroalimentació de les empreses castellonenques”. Donate ha destacat la importància d’aquests esdeveniments “perquè fomenten i sensibilitzen cap al consum sostenible dels nostres productes i de les nostres empreses locals”. En aquesta edició es busca, així mateix, difondre el talent castellonenc dels qui es dediquen a les arts culinàries i a la producció alimentària.

L’esdeveniment Farmers, que tindrà lloc dijous que ve a la terrassa del Casino Antic de Castelló, naix amb la col·laboració entre la Regidoria de Consum Sostenible de l’Ajuntament de Castelló, el suport de la Conselleria d’Economia Sostenible i l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, així com amb la participació d’empreses castellonenques. “L’objectiu és informar i sensibilitzar a la ciutadania sobre hàbits alimentaris saludables, sostenibles, sobre consum just i responsable, així com la promoció dels nostres productes de qualitat i de proximitat”, ha indicat Donate.

En aquesta nova edició s’informarà dels beneficis del consum local. D’una banda, contribueix a millorar l’economia local, recupera el contacte amb les persones que es dediquen a l’agricultura, generant relacions de proximitat entre la producció i el consum. Així mateix, aporta informació sobre la procedència dels aliments de temporada i promou la creació d’un ecosistema més sostenible a nivell econòmic i ambiental. El consum local també afavoreix la conservació de les espècies agroalimentàries autòctones.

Aquesta jornada, amb aforament limitat, és obert al públic i ofereix, així mateix, la possibilitat de tastos i degustacions gastronòmiques de productes castellonencs i diverses xarrades d’empreses de productes de l’artesania agroalimentària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any