Castelló analitzarà l’ús del valencià a les xarxes socials en el Dia del Drets Lingüístics

  • Monòlegs, música i col·loquis centraran la programació que prepara el consistori

VilaWeb
Redacció
04.11.2020 - 10:01

La Regidoria de Plurilingüisme i Foment del Valencià de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Francesc Mezquita, celebrarà el Dia del Drets Lingüístics analitzant l’ús de la llengua a les xarxes socials. Els actes programat per als pròxims 3 i 4 de desembre s’adaptaran a les mesures sanitàries.

“Hem volgut donar a aquesta jornada un to actual i fresc i traslladar el debat sobre l’ús del valencià a les plataformes que concentren més l’atenció de les noves generacions”, ha explicat el regidor Mezquita. L’edil ha agraït la col·laboració dels participants i de les entitats en defensa de la llengua i dels drets lingüístics que col·laboren en aquesta jornada.

Així doncs, per al mateix divendres 4, Dia dels Drets Lingüístics, l’Ajuntament de Castelló ha previst realitzar un col·loqui sobre l’ús del valencià a les xarxes en que participarà la periodista i activista pel valencià Violeta Tena, la divulgadora literària i escriptora Irene Rodrigo, l’humorista i presentador Òscar Tramoyeres i la periodista d’À Punt Berta Bàidez. Els quatre analitzaran des de la seua perspectiva professional aquest assumpte en un debat que començarà a les 18.00 hores al Menador Espai Cultural i que es podrà seguir en línia.

A partir de les 19.30, l’activitat es traslladarà al Teatre del Raval, on el públic podrà gaudir del monòleg en clau còmica d’Òscar Tramoyeres, al qual el seguirà un concert d’Andreu Valor per a tancar la jornada.

Per a dijous 3 de desembre, el consistori comptarà amb la col·laboració de Plataforma per la Llengua i Acció Cultural del País Valencià en l’organització d’una xerrada sobre el Drets Lingüístics en temps de pandèmia. La trobada està programada a les 18.00 hores a la sala d’actes del Menador i també es podrà seguir en línia.

Cal recordar que el dia 4 desembre se celebra el Dia dels Drets Lingüístics en què es reconeixen les llengües minoritàries i es reivindiquen els espais per a la llibertat i la igualtat lingüística, una efemèride que el consistori celebra cada any. En aquest ocasió, tots els actes es duran a terme entre la sala d’actes del Menador i el Raval, on l’organització podrà aplicar el protocol habitual de mesures sanitàries.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any